NJIT Alumni Lecture Hall

NJIT Alumni Lecture Hall

NJIT Alumni Lecture Hall

When renovating the Weston Alumni Lecture Hall for NJIT, Marvel divided the cavernous former lecture hall into a 160-seat space and 50-seat space, allowing for large-scale lectures and more intimate recitations.⁠ Seating and sightlines have been improved, creating an enhanced learning experience for students.


DSC06588-Edit.
NJIT's signature red colorway was used the upholstery, linking the space to the greater university palette.⁠
DSC06864-Edit.
The smaller, 50-seat lecture hall offers a more intimate space for recitations and engaging with students.
DSC06854-Edit.
Carpeted stairs and sound absorbing wall panels help reduce echo and audio reverb.
DSC06981-Edit.
Ancillary spaces outside the lecture hall can be used for architecture reviews, pinups, and informal gatherings before and after class.⁠
Sun Shading-BeforeAfter
Sun path analysis was used to assist lighting and programming design.
Sun path analysis was used to assist lighting and programming design.
Entrance Before After
Sun path analysis was used to assist lighting and programming design.
Sun path analysis was used to assist lighting and programming design.
Location
Newark, New Jersey
Client
New Jersey Institute of Technology
Typology
Higher Education, Sustainable , Institutional, Campus Design
Size
10300 SF
Design Team
Jonathan Marvel, Guido Hartray, Jennifer Olson, Chit Yee Ng
We use our own and third party cookies to improve your browsing. If you continue browsing we consider that you accept the use of cookies. More info. Ok